FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble prehral nad MŠK Žilina 1:2 v 16. kole

02.12.2023 Celý región

Zlaté Moravce 2. decembra (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa ani na šestnásty pokus nedočkali prvého víťazstva v tomto ročníku Niké ligy. V sobotu podľahli doma MŠK Žilina 1:2 a naďalej figurujú na dne tabuľky so ziskom troch bodov.

Víťazstvo MŠK zariadili gólmi v prvom polčase Antoin Essomba a Dávid Ďuriš. Domáci dokázali po hodine hry z jedenástky znížiť, ale v snahe o vyrovnanie ich pribrzdilo vylúčenie Matúša Čonku. Žilina si upevnila druhé miesto v tabuľke a natiahla ligovú sériu bez prehry na osem zápasov. Na vedúci Slovan Bratislava stráca tri body, no úradujúceho majstra ešte čaká nedeľňajší duel s Ružomberkom.

Niké liga - 16. kolo:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MŠK Žilina 1:2 (0:2)
Góly: 64. Švec (z 11 m) - 20. Essomba, 31. Ďuriš. Rozhodovali: Glova - Straka, Čajka, ŽK: Nagy, Suľa, Balaj, Majdan, Duga - Minárik, Myslovič, ČK: 77. Čonka (ViOn)

Zlaté Moravce: Knobloch - Majdan, Suľa, Nagy, Čonka - Gono (68. Mijič), Duga - Mondek, Hodúr (84. Brenkus), Sluka (46. Švec) - Čerepkai (46. Balaj)

Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Nemčík - Rusnák (59. Javorček), Gidi (87. Myslovič), Sauer (71. Kopas), Bari - Iľko (59. Addo), Essomba (46. Bille), Ďuriš

hlasy po zápase /mškžilina.sk/:

Michal Hipp, tréner ViOn: "Začnem netradične. V prvom rade by som chcel pogratulovať vedeniu Žiliny k obrovskému úspechu, teda k tomu, že sa dostali do jarnej časti mládežníckej Ligy majstrov. Je to u nás nedocenené a svedčí to o výbornej práci klubu. Ohľadom zápasu, terén značne ovplyvnil jeho priebeh. Pred zápasom som si myslel, že bude viac nahrávať nám, ale nebolo to tak. Po Dunajskej Strede som hovoril, že prehra je krutá, teraz tvrdím, že najmä prvopolčasový stav bol pre nás veľmi milosrdný. Môjmu tímu slúži ku cti, že to nezabalil a podarilo sa mu aspoň znížiť, no prišla červená karta. Hnevá ma, že to vylúčenie prišlo po situácii, na ktorú sme sa pripravovali."

Jaroslav Hynek, tréner Žilina: "Vedeli sme, že terén bude v zlom stave, a hoci sú i horšie trávniky, tak dnes to bolo naozaj na zváženie, či sa malo hrať alebo nie. Chalani ale k tomu pristúpili výborne. Mnoho ľudí hovorí, že sme kombinačné mužstvo zamerané na ofenzívny futbal a nevieme hrať v takýchto podmienkach. Ukazujeme však, že to vieme zvládať, bojovať a ukázať aj našu hru. Samozrejme, nebolo to úplne bez chýb, ale na takom teréne je veľmi náročné neurobiť chybu alebo vycítiť správny okamih. Vedeli sme, že budeme musieť viac a skôr striedať rýchlostné typy, ktoré to na takomto trávniku stojí mnoho síl. Nebyť pokutového kopu, tak by sme to pravdepodobne zvládli bez väčších problémov. Hoci podľa záznamu asi nemal byť, no VAR sme k dispozícii nemali. Celkovo to ale bolo náročné ako pre hráčov či trénerov, tak aj pre rozhodcov. Sme radi, že sa potvrdili slová Jána Minárika v príhovore pred zápasom o tom, že potrebujeme ukázať charakter, ak sa chceme udržať na špici tabuľky. Chalani to zvládli naozaj perfektne. Berieme si zo stretnutia dobrú energiu, ktorú budeme chcieť pretaviť aj do domáceho piatkového duelu s Trnavou."
 
 

AS Trenčín prehral nad FK Železiarne Podbrezová 1:2

Trenčín 2. decembra (TASR) - V sobotňajšom zápase 16. kola futbalovej Niké ligy zvíťazil FK Železiarne Podbrezová na ihrisku AS Trenčín 2:1. Hlavný rozhodca musel stretnutie v prvom polčase zhruba na polhodinu prerušiť, aby domáci usporiadatelia mohli upraviť zasneženú hraciu plochu. Prestávka pomohla hosťom, ktorí si ešte v úvodnej 45-minútovke vybudovali dvojgólový náskok.

Trenčín natiahol sériu bez víťazstva na sedem stretnutí a v neúplnej tabuľke mu patrí siedma priečka. Podbrezová poskočila na štvrtú pozíciu pred FC DAC 1904 Dunajská Streda.

AS Trenčín - FK Železiarne Podbrezová 1:2 (0:2)
Góly: 71. Gong - 24. Sanusi, 43. Blahút. Rozhodovali: Ziemba - Zemko, Vass, ŽK: Soares, Bariš, Ibrahim, Emeka - Bartoš, Grešák

Trenčín: Vozinha - Kmeť, Bondarenko (70. Emeka), Stojsavljevič, Kozlovský - Bariš - Gong, Ibrahim, Bagin, Soares - Kupusovič (84. Gajdoš)

Podbrezová: Ludha - Bartoš, Bakaľa, Oravec - Kováčik (90.+3 Ďatko), Bajo, Paraj, Grešák - Sanusi (65. Galčík), Kuzma (89. Kabongo), Blahút (89. Talakov)
 
 

MFK Dukla Banská Bystrica remizovala s FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:0

Banská Bystrica 2. decembra (TASR) - V 16. kole futbalovej Niké ligy sa v dueli medzi Banskou Bystricou a Dunajskou Stredou zrodila bezgólová remíza. Tím spod Urpína tak po dvoch výhrach za sebou tretíkrát bodoval, no nevyužil možnosť dostať sa plným bodovým ziskom pred svojho súpera. Mužstvo zo Žitného ostrova natiahlo sériu zápasov bez prehry na číslo päť.

Na Štiavničkách sa začalo hrať za daždivého počasia na klzkom teréne. Sprvu mal územnú prevahu domáci celok, dve hlavičky Polievku ale nezmenili skóre. Na opačnej strane sa dostali do šance v 37. minúte Káčer a Barišič v pätke, v oboch prípadoch sa vyznamenal brankár Hruška. Po zmene strán boli nebezpečnejší a aktívnejší bystrickí futbalisti, ale viaceré dobré príležitosti nevyužili.

MFK Dukla Banská Bystrica - DAC 1904 Dunajská Streda 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Kružliak - Hancko, Pozor. ŽK: Willwéber, Richtárech - Vitális, Trusa, Herc, Dimun, 453 divákov.

Bystrica: Hruška - Uhrinčať (24. Považanec), Godál, Willwéber - Richtárech, B. Ľupták (90+2 Slebodník) - Pišoja, Hlinka, Záhumenský - Rymarenko (90. Depetris), Polievka

DAC: Popovič - Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez - Dimun - Trusa (71. Gruszkowski), Káčer (62. Ramadan), Andzouana - Goure (30. Barišič), Vitális (62. Herc)

hlasy:

Mário Auxt, tréner B. Bystrice: "Zápas sa hral na ťažkom teréne, ale oba tímy sa snažili hrať kombinačne, snažili sa hrať futbal. To bolo pozitívne. Bolo tam však aj viac taktického vyčkávania, z toho vyplynulo menej šancí na góly. Moji zverenci pristúpili k tomuto zápasu zodpovedne, išli na sto percent, vyrovnali sa s podmienkami i s dobrým súperom. Chýbali iba góly. Remíza je podľa mňa spravodlivá."

Xisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to dobrý zápas z oboch strán, nechýbala mu intenzita, takisto šance na jednej i druhej strane. Pri troške šťastia mohli padnúť nejaké góly. My si uvedomujeme, že na sebe potrebujeme ďalej pracovať. Hrali sme proti kvalitnému súperovi, ktorý vie, čo chce hrať. Má dvoch veľmi dobrých útočníkov. Zamerali sme sa na silné stránky domáceho celku. Bystričania majú dobrý prechod do útoku i samotný útok. Nechceli sme, aby sa dostávali často pred našu bránku. Som rád za výkon, ktorí moji zverenci na ihrisku podali. Vieme, kde potrebujeme ešte zapracovať. Hralo sa v ťažkých podmienkach. Bolo tu náročné hrať kvalitný futbal, ale išli sme na sto percent. Pozitívom je, že sme uhrali vzadu druhý zápas po sebe nulu."
 
 

Vyberte región